top of page

Massage bij Kanker

Als je de diagnose kanker krijgt, is dit een mentale en psychische schok. Je lichaam maar ook je leven is uit balans. Je bent vaak even helemaal de weg kwijt. Je moet met de stroom van alle behandelingen mee. Het is dan erg moeilijk om in zo'n periode je rust en ontspanning te vinden.

 

Massage kan je hierbij helpen.

 

Massages bieden geen genezing, maar ondersteuning. Massages worden door veel mensen als heel prettig ervaren. Even een moment van ontspanning, het hoofd leegmaken en genieten.

 

“Voelen dat je lichaam meer is dan een omhulsel van pijn en ongemak”

 

De massages kunnen zelfs tijdens de chemokuren uitgevoerd worden en uiteraard ook in de periodes daartussen en daarna. Het kan symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid en depressie verminderen.

 

Massages hebben een versterkende invloed op het gevoel van welzijn en verhogen zo de kwaliteit van leven. Vraag vooraf altijd aan de behandelend arts of die geen bezwaar heeft tegen massages tijdens het behandeltraject.

 

In mijn werk als masseur bij het Praethuys in Alkmaar (inloop centrum voor kankerpatiënten en hun naasten) ervaar ik dat veel mensen toe zijn aan een massage en weer vertrouwen terug moeten krijgen in hun lichaam.

 

De afgelopen tijd heb ik mij via diverse wegen bijgeschoold in de begeleiding  van mensen met Kanker. o.a. via Stichting voor jou.

 

Massages vergroten de draagkracht en geven steun bij het terugvinden van de balans in je lichaam.

 

Deze massage kan in overleg aan huis of op locatie gegeven worden.

Interesse in deze massage dan graag even contact vooraf via de mail of telefonisch.

 

Afbeelding van Madeliefje.
bottom of page