top of page

Sport- en Onspanningsmassage

 

 

 

 

 

 

 

Massage is een hulpmiddel om de gezondheid te bevorderen en het lichaam te laten ontspannen. Een goed functionerend lichaam is geestelijk en lichamelijk in balans. Bij een disbalans kunnen er diverse lichamelijke of geestelijke disbalansen zijn, deze kunnen diverse lichamelijke klachten veroorzaken. Massage is een manier om het lichaam weer in balans te brengen.

 

Door middel van massage van zowel huid als spieren worden de weefsels gestimuleerd en raken ze beter doorbloed en meer ontspannen. Massage stimuleert een betere afvoer van afvalstoffen uit het lichaam waardoor je je prettiger voelt en sneller herstelt van vermoeidheid of spierpijn.

 

Ik pas een mix van sport-, ontspanning- en triggerpointmassage toe in mijn praktijk.

 

Sportmassage is gebaseerd op een massage met een diepgaande werking op spieren en omliggende en onderliggende steunende weefsels.

 

  • Ter stimulering voorafgaande aan een sportbeoefening.

  • Herstellend na een sportactiviteit.

  • Preventief ter voorkoming van blessures.

  • Herstellend na een sportblessure.

 

 

 

Triggerpoints zijn zeer gevoelige plekjes in spieren waar verkramping is opgetreden: kleine knopen in overbelaste of geblesseerde spieren. Zo veroorzaakt een verkrampt punt pijn in een spier en/of in een zenuwbaan. De pijn kan uitstralen naar andere lichaamsdelen. Een triggerpoint kan ontstaan door verschillende factoren. Door stress of bijvoorbeeld een blessure kunnen de pijnsignalen ontstaan.

 

bottom of page